CINQUE TERRE 18.-19.04.2017

Od 130.00

Za več informacij se pomaknite navzdol po strani.

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
  Avtobus, Ladja, Vlak
 • Čas potovanja Dva dni
  2/8
 • Min. število oseb Small Group
  45
All about the CINQUE TERRE 18.-19.04.2017.

Cinque Terre so najmanjši italijanski nacionalni park ob obali Ligurskega morja. Dežela je sestavljena iz petih izredno slikovitih vasic, ki so vse po vrsti vpete med morje in strmo obalo. Domačini so se včasih bolj bali morja in gusarjev, še vedno pa jim največ preglavic povzroča strma obala. Skozi stoletja so si z izgradnjo teras pridobivali obdelovalne in stanovanjske površine, katere pa jim ob hudih nalivih  uničujejo hudourniki in plazovi. Vasice so med seboj povezane s potmi in železnico.

Na poti nazaj si bomo ogledali še dve veličastni mesti, ki sta, bodisi z mecenstvom ali pa z agresijo, v različnih obdobjih vplivali na celotno evropsko zgodovino.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!
ODHOD: 18.04.2017
PRIHOD: 19.04.2017
ČAS POTOVANJA: 2 dni
ČAS ZA PRIJAVO:
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

CENA: 130,00 €/os.

V CENO JE VŠTETO: avtobusni prevoz po programu, 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu*** v dvoposteljnih sobah, večerja, turistična taksa, vožnja z ladjico in vlakom, zavarovanje CORIS, vodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILA: za 1/1 sobo 20,00 €, za morebitne vstopnine (po predhodnem dogovoru) do 20,00 €.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so vam na voljo v naši poslovalnici.

PRIJAVA IN PLAČILA:
Ob prijavi sporočite ime in priimek, naslov ter rojstne podatke in tip nastanitve (1/2 oz. 1/1 soba)

Do 15.02.2017 se na poslovni račun plača 50,00 € akontacije, preostanek pa do 31.03.2017.
Namen plačila: potovanje CT 18.-19.04.2017. Sklic pustite prazen.

Poslovni račun: 03100-1001462050

 1. Dan 1 Cinque Terre

  Odhod ob 00.30 uri zjutraj iz Škofljice. Vožnja mimo Benetk, Padove in Bologne do pristanišča La Spezia, kjer se bomo vkrcali na ladjico. Mimo otokov Tino, Tinetto in Palmario se bomo popeljali do slikovite obalne dežele Cinque Terre. Barvite ribiške vasice so obdane z morjem in vinogradi. Narodni park je tudi pod zaščito UNESCA. Vmes se bomo seveda tudi izkrcali in imeli nekaj prostega časa za sprehod ali pa pokušino lokalnih specijalitet. Popoldan se bomo vrnili v La Spezio z vlakom. Namestitev v hotelu na obali Versilie. Večerja in nočitev.

 2. Dan 2 Parma in Mantova

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali v Parmo. V mesto, ki je znano po parmezanu in pršutu, bomo prispeli še v dopoldanskih urah.
  Mimo vojvodske palače in spomenika velikemu Verdiju se bomo sprehodili do trga Piazza del Duomo, kjer si bomo ogledali katedralo (ni vstopnine). Zraven stoji krstilnica (vstopnina!), ki sodi med najlepše primere evropske srednjeveške arhitekture.
  Po oddihu vožnja do Mantove, Do srednjeveškega mestnega jedra se bomo zapeljali mimo palače Palazzo del Te. V mestu, kateremu je dala pečat rodbina Gonzaga, si bomo ogledali trg pred Doževo palačo, katerega krasita tudi pročelji katedrale in škofijske palače.
  Vstopili bomo v baziliko sv. Andreja (ni vstopnine), kjer počiva sloviti slikar Mantegna, verniki pa se na Veliki petek poklonijo relikviji z Jezusovo krvjo. Moči si bomo zopet nabrali na trgu Piazza delle Erbe.
  Popoldan vožnja proti Škofljici, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.