GARDSKO JEZERO 26. – 28.05.2019

Od 235.00

SOAVE – BARDOLINO – GARDONE – MALCESINE – LIMONE
SIRMIONE – SAN MARTINO DELLA BATTAGLIA – PESCHIERA         

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
 • Čas potovanja Tri dni
  3/8
 • Min. število oseb Medium Group
All about the GARDSKO JEZERO 26. – 28.05.2019.

Že veliki rimski pesnik Katul, zaljubljen v Sirmione, je pesnil o mili klimi na jezeru “Lacus Benacus”. Skozi stoletja se je v to ledeniško jezero zaljubilo še veliko slavnih in manj slavnih slehernikov.

Danes je Gardsko jezero eden od paradnih konj jezerskega turizma v Italiji. Sem se zgrinjajo pretežno turisti iz nemških krajev, med preostalimi odstotki pa smo seveda dobro zastopani tudi Slovenci. Dosti bolj poznamo nam bližjo ravninsko južno in vzhodno obalo, kjer so poleg hotelov in kampov tudi številni zabaviščni parki. Proti severu pa se jezero že začne stiskati ob markantno goro Monte Baldo. Tudi na zahodni, že lombardski strani, je od Saloja navzgor ob obali prostora samo še za cesto, ki se slikovito vije skozi predore vse do Rive del Garda.

Večina obalnih krajev je povezanih z rednimi ladijskimi linijami. S palube je pogled na gladino, v kateri se zrcalijo podobe gora, markantnih utrdb in nebeške modrine, nepozaben.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

ČAS ZA PRIJAVO: do 18.03.2019 oziroma do zasedbe prostih mest.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 45
CENA: 235,00 €/os.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 40
CENA: 245,00 €/os.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35
CENA: 255,00 €/os.

 

V CENO JE VŠTETO:

–       prevoz z modernim turističnim avtobusom,
–       2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu*** ob Gardskem jezeru
–       2 x večerja
–       1 x degustacija ob prigrizku,
–       vstopnini v Vittoriale ter San Martino,
–       vse vožnje z ladjico (redna linija),
–       vodenje in organizacija izleta.

 
DOPLAČILO: za 1/1 sobo 30,00 €.

OPOMBA: vrstni red ogledov se lahko spremeni.

Premijska stopnja za odpovedni riziko, ki se plača skupaj s 1. akontacijo, je cca 4,00% od celotnega zavarovanega zneska + davek). Znesek: 10,00 €. Poleg imena in priimka posredujte še naslov.

PRIJAVA IN PLAČILA: Ob prijavi sporočite ime in priimek udeleženca, tip nastanitve (1/2 oz. 1/1 soba) ter odpovedni riziko. Do 20.03.2019 se na poslovni račun plača 100,00 € akontacije, preostanek pa do 16.05.2019. Namen plačila: potovanje Gardsko jezero 26.-28.05.2019. Sklic pustite prazen. – Poslovni račun: SI56 0310 0100 1462 050

 

 1. 1.dan, nedelja SOAVE – GARDONE - MANERBA

  Odhod ob 6.30 uri zjutraj iz Ljubljane. Sledi vožnja mimo Trsta in Benetk do mesteca Soave. Markantna utrdba, ki je nekoč čuvala ogromna posestva rodbine Scaligeri, danes pretežno čuva vinorodno področje in vinske hrame. Po kratkem oddihu se bomo zapeljali še bližje Gardskemu jezeru ter se ustavili v vinorodnem okolišu Bardolino. V eni izmed številni kleti bomo tako skozi degustacijo spoznali, zakaj je rdeče vino Bardolino tako priljubljeno.

  Popoldan bomo nadaljevali vožnjo proti zahodni obali Gardskega jezera. Ustavili se bomo v mestecu Gardone, nad katerim kraljuje posestvo Vittoriale degli Italiani. Na posestvu je zadnjih 16 let svojega življenja preživel kontroverzni pisec D’Annunzio.

  Po ogledu pa nas čaka še pol ure vožnje do Manerbe. Namestitev v hotelu*** na obali. Tipična italijanska večerja. Nočitev.

 2. 2. dan, ponedeljek MALCESINE – LIMONE – SIRMIONE

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo z avtobusom in ladjico zapeljali proti severnim obalam, ki so že močno vpete v alpske hribovje. Izkrcali se bomo v mestecu Malcesine, stisnjenim med jezerom in goro Monte Baldo. Tudi te kraje so v srednjem veku obvladovali veronski gospodje. Na slavne čase rodbine Scaligeri spominja markantna trdnjava ter palača kapitana.

  Po prostem času se bomo z ladjico zapeljali na nasprotni breg, kjer nas bodo v kraju Limone pozdravili nasadi oljk in limon. Vzeli si bomo čas za sprehod po 2 km dolgi atraktivni kolesarski poti nad jezerom.  Limone je namreč prva občina, ki je že dokončala odsek, kateri je le del bodoče trase okoli celotnega jezera. Po želji se bomo lahko sprehodili tudi v notranjost do misijona, imenovanega po misionarju Comboniju.

  Na južni obali jezera je narava „oblikovala“ ozek polotok Sirmione, ki je zaradi ugodne lege, klime in mediteranskega rastlinja takoj osvojil srca starih Rimljanov. Tu so si zgradili vile, topli vrelci pa so omogočali ugodje v termalnih kopelih. Sprehodili se bomo skozi trdnjavo Scaligeri vse do vile, kjer je v 50-ih letih živela „La Divina“ Maria Callas.

  Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 3. 3.dan, torek S. MARTINO DELLA BATTAGLIA – PESCHIERA

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali do spominskega kompleksa pri San Martinu della Battaglia, postavljenega v spomin na veliko bitko pri Solferinu 1859 leta. Povzpeli se bomo na 64 metrov visok stolp, s katerega se ob lepem vremenu nudi prelep razgled daleč naokoli. Ogledali si bomo tudi muzej in cerkvico sv. Martina.

  Sledi vožnja v bližnjo Peschiero, katere beneško obzidje je pod zaščito UNESCA. V času lombardsko-beneškega kraljestva pod habsburškim škornjem je bilo utrjeno mesto del avstrijskega obrambnega sistema imenovanega Quadrilatero. Prosto za sprehod ob mogočnih zidovih in obrambnih jarkih reke Mincio.

  V Ljubljano bomo prispeli v poznih večernih urah.