CAROBNA APULIJA 05. – 09.04.2017

Od 395.00

Za več informacij se pomaknite navzdol po strani.

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
  Avtobus
 • Čas potovanja Pet dni
  5/8
 • Min. število oseb Small Group
  35
All about the CAROBNA APULIJA 05. – 09.04.2017.

Apulija, dolgo časa pozabljena dežela v peti apeninskega škornja, zopet ponosno opozarja na svoje naravne in kulturne lepote. Kljub pogosto negostoljubni zemlji je strateško izredno pomembno področje znova in znova vabilo in izzivalo številne vladarje. V antičnih časih so bogatela pristanišča, v srednjem veku pa je deželo poleg normanskih vitezov in kasneje Aragoncev zaznamoval cesar Friderik II.- Stupor Mundi (čudež sveta).
Njihova dediščina se odraža v močnih utrdbah in romanskih katedralah, vplivi Bližnjega vzhoda in Magreba pa so današnjim prebivalcem vdihnili temperament in gostoljubnost, ki se najbolj odraža v njihovi kuhinji.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45                                  CENA: 395,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 40                                  CENA: 415,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35                                  CENA: 440,00 €/os.

V CENO JE VŠTETO:

– avtobusni prevoz po programu,
– štiri nočitve z zajtrkom v hotelih****/***,  4 x večerja,
– lokalne pristojbine,
– kosilo na kmečkem turizmu,
– vstopnina v Castel del Monte (z lokalnim prevozom), ogled Alberobella z vstopninami, ogled Matere z lokalnim vodnikom in vstopninami,
– vodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILA: za enoposteljno sobo 80,00 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so vam na voljo v naši poslovalnici.
Priporočamo prostovoljno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco – CORIS.

MOŽNO DOPLAČILO: Premijska stopnja za odpovedni riziko, ki se plača skupaj s 1. akontacijo, je 4,20% od celotnega zavarovanega zneska + davek). Znesek: 20,00 €. Poleg imena in priimka posredujte še naslov, datum rojstva ter davčno številko.

PRIJAVA IN PLAČILA:
Ob prijavi sporočite ime in priimek udeleženca, tip nastanitve (1/2 oz. 1/1 soba) ter odpovedni riziko.

Do 15.01.2017 se na poslovni račun plača 100,00 € akontacije, preostanek pa do 31.03.2016 ( oz. obroki po dogovoru).
Namen plačila: potovanje Apulija 05.-09.04.2017. Sklic pustite prazen.

Poslovni račun: 03100-1001462050

 1. Day1 05.04.: LJ – LORETO – PESCARA (750 km)

  Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most ob 05.00 uri zjutraj. Vožnja čez mejni prehod Fernetiči ter mimo Benetk in Riminija v pokrajino Marche. Obiskali bomo mesto LORETO, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Že trg pred katedralo je lep, še lepša pa je notranjost renesančne cerkve, ki ima v sprednjem delu kapelico s črno Marijo in detetom Jezusom. To Sveto hišo, obloženo z bogatimi reliefi, so po legendi angeli prenesli iz Nazareta preko reškega Trsata v Loreto. V cerkvi je množica stranskih kapel in vse so izredno bogato poslikane in okrašene.
  Prosto za oddih in okrepčilo.
  Proti večeru namestitev v hotelu 4**** v okolici Pescare.
  Večerja ter nočitev.

 2. Day2 06.04.: PESCARA – BARLETTA – CASTEL DEL MONTE – ALBEROBELLO (400 km)

  Po zajtrku se bomo mimo Foggie, središča velike apulijske nižine, zapeljali proti morju v starodavno BARLETTO. Pred gotsko cerkvijo San Sepolcro stoji največja znana antična skulptura – Kolos iz Barlette. Sprehodili se bomo tudi do romanske stolnice Santa Maria Maggiore…
  Nato se bomo zapeljali proti gradu CASTEL DEL MONTE, kjer stoji najlepši apulijski spomenik. Grad je imenovan tudi krona Apulije, ki ga je v 13. stoletju zgradil cesar Friderik II. Ogled skrivnostne osmerokotne trdnjave. Prosto za kosilo.
  Sledi vožnja v slikovito pokrajino doline D’Itria, posejano z nenavadnimi belimi kamnitimi hišicami okroglih oblik in pokritimi s stožčastimi strehami, svetovno znanih trullijev. V ALBEROBELLU se bomo sprehodili med truli ter pokukali v notranjost bivalnih prostorov.
  Nastanitev v hotelu 3*** v okolici Barija. Večerja in nočitev.

 3. Day3 07.04.: LECCE – OSTUNI (300 km)

  Po samopostrežnem zajtrku vožnja proti petki italijanskega škornja do mesta LECCE. Mesto, kateremu pravijo tudi baročne Firence, slovi po izjemno lepi katedrali Sv. Križa. Sprehod mimo Palazzo del Governo, škofijske palače in semenišča. Videli bomo tudi ruševine rimskega amfiteatra iz dobe cesarja Hadrijana. Po prostem času se bomo zapeljali na turistično posestvo »Masseria«, kjer nam bodo postregli s kosilom..
  Naslednji postanek bo pri slikovitemu mestecu OSTUNI. Ogled ohranjenega starega mestnega jedra, ki se ponaša s številnimi belimi hišami in poznogotsko stolnico.
  Proti večeru se bomo vrnili v isti hotel 3***. Večerja ter prenočevanje.

 4. Day4 08.04.: MATERA – ALTAMURA – PESCARA (400 km)

  Po zajtrku vožnja po panoramski cesti »Strada dei Sassi« do kraja MATERA, znanega kot podzemno mesto. V skalovju izklesana bivališča »Sassi di Matera« so bila naseljena že v prazgodovinskem času. Še po drugi svetovni vojni je bila tu prisotna le revščina. Kasneje so bila bivališča uvrščena na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine, s prihodom turistov pa se je Matera dokončno odprla svetu. Lokalni vodnik nam bo predstavil tudi notranjost nekaterih bivališč.
  Po prostem času za okrepčilo bomo obiskali še srednjeveško ALTAMURO, kjer si bomo ogledali impozantno romansko katedralo, ki je bila zgrajena po naročilu Friderika II. V Altamuri pravijo, da pečejo daleč naokoli najboljši kruh. Bomo preverili…
  Proti večeru prihod v hotel 4**** v bližini Pescare, večerja in nočitev.

 5. Day5 09.04.: PESCARA – GROTTAMARE – IESI – LJ (750 km)

  Po zajtrku vožnja do srednjeveške vasice GROTTAMMARE. Jutranjo kavo si bomo privošili na trgu Pretti, kjer je elegantna loža, razgledni stolp, Priorska palača, Teatro dell’Ararancio…
  Pot bomo nadaljevali proti prijetnemu kraju IESI, ki je eno najlepše ohranjenih srednjeveških mestec v Markah. Obkrožajo ga griči in vinogradi, na Unescov seznam pa se je seveda uvrstil zaradi obrambenega zidu in stolpov, ki varujejo staro mestno jedro s trgom cesarja Friderika II. in katedralo.
  Popoldne se bomo vračali mimo Ancone in Bologne ter Benetk v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.