PIEMONTE – DEŽELA OB VZNOŽJU GORA

Od 340.00

 

 

TORINO

vinorodne regije MONFERRATO-LANGHE

alpske doline VAL DI SUSA

prestolnica Langobardov PAVIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
 • Čas potovanja Štiri dni
  1/8
 • Min. število oseb Medium Group
All about the PIEMONTE – DEŽELA OB VZNOŽJU GORA.

PIEMONTE – dežela ob vznožju gora – je zibelka dinastije Savojcev, ki so se v svoji dolgi zgodovini povzpeli vse do samega prestola novo nastale kraljevine Italije. Sicer so ga z vzponom fašizma in svetovnim spopadom hitro izgubili, njihova zapuščina pa še vedno zaznamuje dobršen del te alpske dežele.

Naš glavni cilj je seveda prestolnica Torino in njeni številni spomeniki in trgi.  Je sedež izredno uspešne gospodarske in močno industrijske dežele. Sicer pa večino gričevnatega dela dežele prekriva nežna narava piedmontskih vinorodnih gričev in negovanih polj, nad njimi pa se hitro, brez predgorja, dvigujejo alpski vršaci. V gorskih dolinah ni velikih naselij, prevladujejo pašniki, po njih pa vodijo starodavne poti čez alpske prelaze.

Na poti v Torino bomo seveda obiskali vinorodne griče in se prepustili lokalnim delicijam, alpsko dolino Val di Susa pa bomo lahko občudovali s terase starodavnega samostana Sacra di San Michele. Na povratku v Slovenijo pa se bomo ustavili še v prestolnici nekoč mogočne langobardske države.

Na potovanju bomo z udobnim avtobusom naredili približno 1500 km. Vse tri noči bomo spali v istem hotelu v neposredni bližini Torina. Tu bomo imeli tudi samopostrežne zajtrke ter večerje.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

ČAS ZA PRIJAVO: 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45              CENA:  340,00 €/os.

V CENO JE VŠTETO:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • trije polpenzioni v hotelu*** v ½ sobah v bližnji okolici Torina,
 • mestna taksa
 • prigrizki in pašta z vinom v regiji Monferatto-Langhe,
 • Superga tramvaj (povratna),
 • vstopnica v Kraljevo palačo in galerijo Sabauda,
 • vstopnina v Supergo ter grobnico Savojcev,
 • ogled San Michele z lokalnim vodnikom,
 • vodenje ter organizacija potovanja.

DOPLAČILA: za 1/1 sobo 90,00 €, za ostale vstopnine po dogovoru.

PRIJAVA IN PLAČILA:

Ob prijavi sporočite ime in priimek udeleženca, tip nastanitve (1/2 oz. 1/1 soba) ter odpovedni riziko.

 

 1. 1. dan LJUBLJANA – MONFERRATO-LANGHE – TORINO (700 km)

  Odhod ob 5.00 uri zjutraj iz Ljubljane-Dolgi most. Vožnja mimo Verone, Cremone in Piacenze. Na poti postanki za okrepčilo in osvežitev.

  Kmalu po prihodu v deželo Piemont se bomo srečali z vinskimi pokrajinami Monferrato-Roero-Langhe, ki slovijo po najboljših italijanskih vinih.

  Na kmečkem turizmu nam bodo postregli s predjedmi in pašto, seveda pa bomo preverili tudi kakovost monferatskih vin.

  V vinorodnih gričih bomo naredili kakšen foto postanek, se oddahnili na kakšnem trgu,…

  Proti večeru namestitev v hotelu*** v okolici Torina, večerja in nočitev.

 2. 2. dan Torino

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ogled prestolnice Piemonta. Sprehodili se bomo po trgu Piazza San Carlo, kjer cerkvi San Carlo in Santa Cristina označujeta ulico Via Roma. Simbol mesta je nedvomno nebotičnik iz 19.stol. Mole Antonelliana.

  Savojci so imeli v deželi številne palače tako za vladanje kot za preživljanje prostih dni. Kraljeva palača Palazzo Reale, kjer so Savojci imeli svoj sedež, ima še vedno luskuzno opremljene sobane. Seveda si jih bomo ogledali, prav tako pa se bomo sprehodili tudi skozi orožarno in arheološki muzej. Za zaključek si bomo ogledali še galerijo  Sabauda. Spočili se bomo v kraljevih vrtovih.

  Nato si bomo ogledali Palazzo Carignano, ki slovi po konveksno-konkavni fasadi. Poleg umetnostnega ima palača tudi velik zgodovinski pomen, saj je v njej zasedal prvi italijanski parlament. Iz rimskih časov so ohranjena vrata Porta Palatina, ki označujejo manjši arheološki park.

  V opoldanskih urah bo seveda nekaj prostega časa za okrepčilo.

  Ustavili se bomo tudi v renesančni stolnici Svetega Janeza Krstnika. Tam hranijo slavni torinski prt, ki je že desetletja predmet podrobnih znanstvenih analiz.

  Popoldan se bomo s tramvajem popeljali na hrib Superga. Na vrhu kraljuje istoimenska bazilika iz 18. stoletja. V grobnici počivajo številni princi in kralji iz Savojske dinastije.

  Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 3. 3. dan TORINO – VAL DI SUSA – TORINO (100 km)

  Po zajtrku se bomo prepustili dopoldanskemu utripu na torinskih tržnicah Balon in Porta Palazzo, lahko si ogledate tudi kakšen muzej, v opoldanskih urah pa se bomo zapeljali do doline Val di Susa, ki vodi v Francijo.

  Ustavili se bomo pri markantnem samostanu Sacra di San Michele, kjer si bomo ogledali stopnišče mrtvih in cerkev, s panoramske terase pa se nam bo ponudil čudovit pogled na dolino in okoliške gore.

  Po oddihu v naravi aviglianskih jezer se bomo zapeljali še do mavzoleja Bele Rosine, ljubice, kasneje pa tudi žene kralja Viktorja Emanula II.

  Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 4. 4. dan TORINO – CERTOSA DI PAVIA – LJUBLJANA (700 km)

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali v Certoso di Pavia, kjer si bomo ogledali kartuzijanski gotski kompleks s cerkvijo in samostanskim dvoriščem.

  Po ogledu se bomo zapeljali še v bližnjo Pavio, staro prestolnico langobardskih kraljev, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za okrepčilo in sprehod. Ogledali si bomo tudi izredno romansko katedralo iz langobardskih časov: Basilica San Michele Maggiore.

  Popoldan vožnja proti Ljubljani, kamor bomo prispeli do polnoči.