JUŽNA PODKARPATSKA TRANSILVANIJA 17.-21.05.2023

Od 330.00

Hunedoara, Biertan, Sighisoara, Viscri, Brasov, Peles, Sibiu, Alba Iulia

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
  Avtobus
 • Čas potovanja Štiri dni
  1/8
 • Min. število oseb Medium Group
  45
All about the JUŽNA PODKARPATSKA TRANSILVANIJA 17.-21.05.2023.

Dežela izza gozdov, nad katerimi se dvigajo vrhovi Karpatov, je vse kaj drugega kot domovanje krvoločnega vampirja. Že njeno staro ime, Sedmograška, označuje sedem utrjenih mest, katera so v srednjem veku postavili nemški Sasi. Madžarski kralji so jih v ta najbolj vzhodni del kraljevine naseljevali predvsem zaradi obrambe, obenem pa tudi zaradi rokodelskih veščin in rudarjenja. Sasi so poselili tudi podeželje, o čemer še danes pričajo številne utrjene cerkve.

Na našem potovanju se bomo sprehodili skozi nekaj sedmograških citadel in starih trgov, obiskali bomo preprosto pretežno romsko vas in njeno utrjeno cerkev, ogledali pa si bomo tudi mogočen grad srednjeveške rodbine Hunyadi ter dosti novejši markanten dvorec Peles, katerega so še pred prvo svetovno vojno zgradili za prvega kralja novonastale kraljevine Romunije.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45 CENA: 330,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 40 CENA: 350,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35 CENA: 370,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 30 CENA: 400,00 €/os.

V CENO JE VŠTETO:
– prevoz z modernim klimatiziranim avtobusom,
– 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih***/****,
– 3 x večerja,
– vodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILO:
– za 1/1 sobo 90,00 €/3 noči,
– za vstopnine cca 30,00 €: grad Hunedoara, cerkev Biertan, urni stolp, Črna cerkev, grad Peles.

PRIJAVA IN PLAČILA:

Ob prijavi sporočite ime in priimek udeleženca ter tip nastanitve (1/2 oz. 1/1 soba).
Ob prijavi se na poslovni račun plača 100,00 € akontacije, preostanek pa do 14 dni pred odhodom.

 1. 1. dan, 17.-18.05. LJ – HUNEDOARA – BIERTAN - SIGHISOARA (1100 km

  Odhod 17.05. ob 22.00 uri iz Ljubljane.

   

  Nočna vožnja do madžarske meje, nato pa nas bo pot vodila po južni strani Blatnega jezera ter mimo Budimpešte do romunske meje. Postanki na poti.

  V dopoldanskih urah bomo prispeli v Hunedoaro, kjer stoji eno do sedmih romunskih čudes, Korvinov grad. V poznem srednjem veku je mogočna plemiška rodbina Hunyadi dala predelati tedanji obrambni grad v današnjo gotsko-renesančno mojstrovino. Možen ogled notranjosti.

  Po prostem času se bomo zapeljali do vasice Biertan. Madžarski kralji so v srednjem veku za potrebe gospodarstva in obrambe množično naseljevali nemške Sase. Tako so nastali številni pretežno nemški kraji in zaselki, nad njimi pa so zrasle cerkve z utrjenimi obzidji. Biertanova cerkev je za nemško manjšino še danes izrednega pomena.

  Po ogledu in oddihu se bomo zapeljali do bližnjega mesta Sighisoara. Namestitev v hotelu**** v centru mesta. Večerja v hotelu ter prosto.

 2. 2. dan, 19.05. SIGHISOARA – VISCRI – BRASOV (150 km)

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo povzpeli do bližnje Citadele. Vhod čuva več kot 60 metrov visok urni stolp, ki je obenem tudi simbol mesta. Za njim se nam bo odkrila ena najlepših naseljenih Citadel v Evropi z izvirno srednjeveško arhitekturo. Nad starim jedrom se dviguje luteranska cerkev, do katere vodi pokrito stopnišče.

  Po prostem času za okrepčilo se bomo zapeljali v še eno saško vasico Viscri. Poleg utrjene cerkve nas bo prevzel tudi preprost svet domačih Romov.

  Še popoldan bomo prispeli v Brasov. Tudi to mesto so zgradili nemški kolonisti. Nad starim gotskim jedrom se dviguje slavna črna cerkev Biserica Neagra, na bližnjem mestnem trgu, znanem po čarovniških procesih, pa izstopa bivša mestna hiša ter pravoslavna cerkev.  Prosto za ogled črne cerkve ter sprehod po mestu.

  Namestitev v hotelu**** na obrobju mesta ter večerja. Nočitev.

 3. 3. dan, 20.05. BRASOV – PELES – SIBIU (250 km)

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali v bližnje Karpate do gradu Peles. Slikoviti neorenesančni grad je dal konec 19. stoletja sezidati prvi romunski kralj Karel I. Sicer nemški princ je bil romunski monarh skoraj 50 let. Dvorec je služil kot vladarska poletna rezidenca, danes pa se obiskovalec lahko sprehodi skozi številne razkošno opremljene sobane.

  Po ogledu se bomo mimo Brasova zapeljali v mesto Sibiu, nekdanje središče transilvanskih Sasov. Veliki trg je središče družabnega življenja v mestu. Obkrožajo ga stare meščanske hiše s skrivnostnimi očmi ter Brukenthalov narodni muzej, nad njimi pa se dviguje mestni stolp. Za njim stoji protestantska župnijska cerkev svete Marije ter Mali trg z mostom laži. Nedaleč stran se bohoti še pravoslavna stolnica sv. Trojice. Po sprehodu se bomo namestili v hotelu*** v centru mesta, kjer bo tudi večerja.

  Zvečer prosto.

 4. 4.dan, 21.05. SIBIU – ALBA IULIA – LJUBLJANA (1050 km)

  Po samopostrežnem zajtrku sledi vožnja do stare transilvanske prestolnice. Alba Iulia leži v dolini reke Mureš, njena pomembnost pa se kaže v zgornjem mestu, kjer so Habsburžani v 18. stoletju pozidali zvezdasto utrdbo. Na območju Citadele stoji večina pomembnih zgradb: rimokatoliška in pravoslavna katedrala, škofovska knjižnica ter številni muzeji in spomeniki.

  Po prostem času pa nas čaka vožnja čez Madžarsko domov.

  V Ljubljano bomo prispeli v nočnih urah.