NEVERJETNI GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA 19. – 20.04.2018

Od 145.00

 
Pravljične pokrajine Chiemgau, Ammertal in Schwangau, zraven pa še Innsbruck v dolini reke Inn.

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
 • Čas potovanja Dva dni
  2/8
All about the NEVERJETNI GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA 19. – 20.04.2018.

Gradovi bavarskega kralja Ludvika II. že desetletja privabljajo turiste iz vsega sveta. Ob kraljevi, sicer skrivnostni smrti, si verjetno nihče ni misli, da bodo gradovi kaj kmalu postali paradni konj turistične ponudbe v pravljičnih pokrajinah Chiemgau, Ammertal in Schwangau.

Naredili bomo okoli 1100 km, Na poti proti bavarskemu alpskemu svetu se bomo ustavili ob jezeru Chiemsee ter z ladjice občudovali njegovo obalo in otoke. Tudi sprehod do Kraljevega dvorca po enem izmed otokov nam bo dobro del.

Na jugu Bavarske pa je dežela čisto drugačna. Nad Garmischem se bohoti aplska veriga Wetterstein z navišjim vrhom Zugspitze, od nje pa se strmine spuščajo  v ledeniške doline, planjave, pašnike in gozdove. Vodnate reke z vseh strani potujejo proti Donavi ter skupaj z gorskimi prelazi že tisočletja omogočajo ljudem trgovske in romarske poti, zraven pa tudi poselitev v novonastalih zaselkih ter trgovskih in romarskih središčih. Tu je Ludvik našel prekrasne kotičke, kjer je dal zgraditi dvorec Lipov dvor – Linderhof ter čisto pravljični Neuschwanstein.

Kar nekaj razlogov je, da se nam pridružite. Gradovi so čudoviti, kraljeva zgodba je napeta do konca, pivske klobase dišijo na vsakem koraku, vrčki piva vabijo žejne,…

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

ČAS ZA PRIJAVO: do 10.03.2018

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

 

V CENO JE VŠTETO: avtobusni prevoz po programu, 1 x polpenzion v hotelu***, vstopnine v vse tri gradove, vožnja z ladjo, vodenje in organizacija potovanja.

 

DOPLAČILO: za 1/1 sobo 20,00 €/os., za Dvorno cerkev 5,00 €/os..

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so vam na voljo v naši poslovalnici. Priporočamo prostovoljno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco – CORIS, katerega lahko sklenete v naši agenciji.

 1. 1. dan, 19.04. IG – CHIEMSEE – AMMERTAL - OBERAU

  Odhod ob 4.30 uri zjutraj iz Iga, nato pa vožnja skozi Avstrijo do ”bavarskega morja”-jezera Chiemsee. Do otoka Herreninsel vozi ladja, na otoku pa si bomo ogledali Kraljevi grad, katerega je dal postaviti Ludvik II. v prejšnjem stoletju v spomin na francoskega Sončnega kralja – grad je namreč bavarska kopija Versaillesa.

  Nato se bomo zapeljali na jug Bavarske v prijetno mesto Oberammergau, ki slovi po čudovitih fasadah, obenem pa je tudi pomembno termalno zdravilišče in kulturno središče. Ogledali si bomo še bližnji Ettal, kjer stoji benediktinski samostan iz XIV. stoletja. Možen nakup samostanskega piva in žganja.

  Drugi grad našega romantičnega in nesrečnega kralja, dvorec Linderhof, je postavljen v osrčju nacionalnega parka na 1000 mnv. Po ogledu in sprehodu skozi park se bomo odpravili v bližnji Oberau.

  Namestitev v družinskem hotelu, tipična večerja in nočitev.

 2. 2. dan, 20.04. OBERAU - SCHWANGAU – INNSBRUCK – IG

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali v Labodjo deželo. Tam je dal Ludvik zgraditi pravljični grad v neposredni bližini aplskih vrhov.  Do gradu Neuschwanstein se bomo morali potruditi v hrib, proti doplačilu pa se je možno tudi zapeljati z lokalnim avtobusom ali pa kar s kočijo.

  Po ogledu bomo nadaljevali pot po Avstriji do glavnega tirolskega mesta Innsbruck. Lahko si ogledamo Maksimilijanovo grobnico v Dvorni cerkvi (doplačilo 5,00 €), nato pa se po ozkih ulicah sprehodimo do osrednjega trga, kjer je postavljena loža z zlato strešico, ki je obenem tudi simbol tega prijetnega mesta v dolini reke Inn.

  Vožnja s postanki skozi italijansko deželo Trentino-Alto Adige ter avstrijsko vzhodno Tirolsko do Spittala in nato po turski cesti nazaj na Ig, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.