PRAGA – BISERI JUŽNE ČEŠKE 09. – 13.05.2018

Od 220.00

HLUBOKA IN PIVOVARNA BUDVAR

TREBON IN ČESKE BUDEJOVICE

ROŽMBERK
 

 

 

 

 

 

 • Mnenja 0 Reviews
  0/5
 • Tip potovanja Holiday Type
 • Čas potovanja Štiri dni
  1/8
All about the PRAGA – BISERI JUŽNE ČEŠKE 09. – 13.05.2018.

Glavno mesto Češke je pravzaprav že dolgoletni cilj slovenskih popotnikov in turistov, kljub temu pa zanimanje zanj ne pojenja. Praga vedno znova očara, pa ne samo zgodovinske palače in cerkve,vrtovi in Vltava, ampak tudi njene gurmanske in pivske poti.

Južna Češka navdušuje z romantičnim izgledom. Gričevnat svet z ribniki ter Vltava s svojimi pritoki oblikujejo pokrajino, ljudje pa so ji skozi stoletja dodajali utrjene gradove, trgovske kraje in poti. Ogledali si bomo del te lepote, katere večina je pod zaščito UNESCA.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
Kaj je vključeno v to ponudbo?Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo!

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35 CENA: 220,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 30 CENA: 240,00 €/os.
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25 CENA: 260,00 €/os.

V CENO JE VŠTETO:
– avtobusni prevoz po programu,
– 2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu*** v 1/2 sobah,
– 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu**** v 1/2 sobah,
– obisk pivovarne Budvar s pokušino piva,
– vodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILA: za 1/1 sobo 80,00 €, za vstopnini: Hluboka in Rožmberk 20,00 €, za večerjo v pivnici v Pragi do 20,00 €, za večerjo v pivnici v Trebonu cca 15,00 €.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so vam na voljo v naši poslovalnici. Priporočamo prostovoljno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco – CORIS, katerega lahko sklenete v turistični agenciji FORTUNA TRAVEL.

 1. 1.dan, 09.-10.05. LJUBLJANA – PRAGA (700 km)

  Vožnja čez Šentilj ter naprej mimo Dunaja na Češko. Postanki na poti.
  V Prago bomo prispeli v dopoldanskih urah. Izstopili bomo pri železniški postaji, nato pa se bomo pod Narodnim muzejem sprehodili do Vaclavskega trga.
  Pot nas bo vodila naprej mimo mestnega stolpa Prašna Brana do Staromestnega trga, sredi katerega se dviguje spomenik Janu Husu, velikemu verskemu reformatorju. Sicer je končal na grmadi, njegova mučeniška smrt pa je sprožila dolgoletne husitske vojne.
  Trg poleg meščanskih hiš obdajajo cerkev sv. Mikulaša, ki se spogleduje z nasproti stoječim hramom Marije pred Tynom, na drugi strani pa stara Mestna hiša in astronomska ura Orloj vabita vsako polno uro na ogled apostolske procesije…
  Prosto za gurmanske užitke, ki jih Praga ponuja na vsakem koraku.
  Proti večeru vožnja do hotela*** na širšem območju mesta. Nastanitev ter prosto.

 2. 2.dan, 11.05. PRAGA

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali na praški grad Hradčane, kjer si bomo z lokalnim vodnikom ogledali celo vrsto zanimivih stavb. Na trgu Loreto stojijo Czerninova palača, zakladnica Loreto ter kapucinski samostan.
  Obiskali bomo cerkev sv. Vita, Zlato uličko in hradčanske vrtove, katere je zaznamoval Plečnik.
  Nato se bomo spustili do cerkve sv. Mikulaša ter se čez Karlov most vrnili v Stare mesto.
  Prosto za kosilo.
  Popoldan se bomo sprehodili tudi do stare sinagoge in židovskega pokopališča.
  Do večera bo še nekaj prostega časa za individualno raziskovanje praških znamenitosti. Zvečer možen obisk pivnice.

 3. 3.dan, 12.05. PRAGA – HLUBOKA – BUDVAR - TREBON (180 km)

  Po zajtrku se bomo odpeljali proti južni Češki. Ustavili se bomo pod gradom Hluboka na Vltavi. Prvotni grad iz 13.stol. je bil večkrat predelan, rodbina Schwarzenberg pa ga je v 19.st. spremenila v romantični neogotski dvorec. Navdih za tak slog so graščaki dobili s potepanja po Angliji. Bogato opremljena notranjost nam bo vzela kar precej časa (doplačilo – vstopnina).
  Po prostem času za okrepčilo se bomo zapeljali v pivovarno Budvar, kjer nam bodo pokazali proizvodni proces, obenem pa bomo preverili tudi kakovost piva. Nato se bomo zapeljali do bližnje trebonske pokrajine, katero krasijo številni ribniki. Namestitev v hotelu**** v Trebonu ter prosto. Lahko se sprehodimo skozi staro mestno jedro ter mimo gradu vse do velikega umetnega jezera Svet, nato pa nas bo pot vodila do angleškega parka, kjer v neogotski Schwarzenberski grobnici počiva gospoda z dvorca Hluboka. Zvečer možen obisk pivnice.

 4. 4.dan, 13.05. TREBON – Č. BUDEJOVICE – ROŽMBERK – LJ (500 km)

  Po samopostrežnem zajtrku se bomo zapeljali v Česke Budejovice. Ležijo ob pritoku reke Malše v Vltavo ter njenih kanalih, ki skoraj obkrožijo srednjeveško mestno jedro. Slednjega odlikuje prostoren trg, katerega obdajajo meščanske hiše, ozaljšane z arkadami in stražnim stolpom Černa Vež.
  Prosto za kosilo v mestni pivnici, nato pa se bomo po nežni pokrajini reke Vltave peljali naprej proti jugu.
  Tik pred mejo z Avstrijo stoji na vzpetini nad okljukom reke Vltave grad Rožmberk. Le malo čeških gradov se lahko primerja z njegovo romantično lego in srednjeveško držo, ki se kaže tudi v notranji opremi. Grad je zibelka mogočne plemiške rodbine Rožmberk (doplačilo – vstopnina).
  Po ogledu bomo pot nadaljevali proti Sloveniji. Postanki na poti. Prihod v Ljubljano v nočnih urah.